KNX (smarta hem)

Med tanke på den snabbt stigande statistiken bland inbrott i svenska hem är det många som väljer att installera olika former av övervakningssystem och larm. Detta är, som nämnt, inte alls en ovanlighet i dagsläget vilket har gynnat marknaden. Många företag utvecklar nya program, paket och kit som alla har säregna funktioner och användningsområden. Det blir allt vanligare att paketen innehåller funktioner som inte bara fokuserar på säkerhet vid inbrott utan även brandrisk och elkostnader. Så, inte undra på att man lätt går vilse i djungeln av utbud. Man ska förhålla sig till både pris och kvalitet vilket många gånger är lättare sagt än gjort.

Ett av marknadens stjärnskott har kommit att bli KNX. KNX är ett företag som tillverkar elektroniska system som ska underlätta vardagen. Detta görs genom att kontrollera både säkerhet och el-användning/manövrering via ett lokalt, trådlöst system. Detta system kontrolleras via olika fjärrkontroller eller direkt i din smartphone eller surfplatta. Med hjälp av detta system kan du bland annat stänga av lampor, elektroniska apparater, vitvaror etc. med ett enda knapptryck. Detta är vad komfortdelen huvudsakligen bygger på. Du kan alltså kontrollera alla anslutna enheter från vilket rum som helst i ditt hem. Är du mörkrädd och vill ha tänt i köket medan du går upp för trappan till sovrummet? Inga problem, släck lamporna i köket när du har bäddat ner dig i sängen. Är du osäker på om du stängde av kaffebryggaren men har hunnit halvvägs till jobbet? Inga problem, undersök detta i din telefon när du kommer fram. Glömde du den på? Det är bara att stänga av den med ett enda tryck.

Systemets säkerhetsaspekter och också välutvecklade och innehåller en mängd olika funktioner. Däribland att kunna få notiser direkt om något skulle ge utslag på larmet, vart du än är, med hjälp av din mobiltelefon. Du kan även konstatera huruvida det faktiskt har inträffat något genom att ha fullständig kontroll över och tillgång till direktsända bilder från övervakningskameror etc. KNX smarta hem-system är verkligen ett perfekt alternativ för dig som vill ha kontroll över ditt hem.